Bittersoet nawekie…

En so gebeur daar gereeld dinge in die lewe wat mens herinner aan hoe vergangbaar alles is wat ons as vanselfsprekend aanvaar…

Wat veronderstel was om ‘n luilekker naweek van Golf en pret saam vriende te wees, ontaard toe in ‘n koue nat en hartseer naweek. Ek is gelukkig genoeg om al goeie vriende in die Kaap te gemaak het die afgelope paar maande wat ek hier bly.

Wanneer die dood sommer so skielik toeslaan en ‘n donker wolk oor ‘n andersins lekker naweek gooi dan dink ‘n mens onwillekeurig aan hoe verganklik alles in die lewe is. In letterlik ‘n kwessie van ‘n oogwink kan alles wat jy as vanselfwsprekend aanvaar, van jou weggeneem word. Een van ons vriendinne se kerel is Vrydagaand in P.E doodgery toe hy van sy motorfiets af gery is toe hy by ‘n verkeerslig gestaan het, die motor het hom 100 meter ver gesleep en nie stilgehou nie…

Dis baie hartseer aangesien ons al ‘n paar keer saamgekuier het en ek van hom gehou het, hy was een van daai ouens wat net eenvoudig likeable was en hy en die meisie het planne gemaak en sy sou P.E toe verhuis het in die toekoms…

En so maak ons planne en leef eintlik maar ‘n baie vergane lewe sonder dat ons dit besef en jaag alles na wat net eenvoudig in ‘n oogwink van ons weggeneem kan word.

En weer het ek besef hoe belangrik dit is om vir ander mense te leef en nie net vir jouself nie, die lewe is sooo kort dat ons dit nie altyd besef nie…

Wat die rugby van die naweek aanbetref was dit maar ‘n hartseer storie gewees… Die Springbokke het met passie gespeel en die feit dat hulle verloor het, het net weer bewys dat passie en talent alleen nie genoeg is nie. Die hele span moet op standaard wees om die bestes in die wereld te kan klop en ons skiet tans tekort wat die afrigtingspan aanbetref.

Verkeerde besluite en keuses van Peter de Villiers en kie het ons al vier toetse die jaar gekos. Div sal moet begin besef hy staan pa vir wat met die span op die veld gebeur en moet verantwoordelikheid aanvaar.

Niemand hou van verloor nie en verloor raak baie vinnig ‘n kultuur, een waaruit jy moeilik ontsnap. Die besluite wat hy neem laat my net eenvoudig na my asem snak. Wat kan die logika daaragter wees om Francois Hougaard, VIER minute voor die einde, met Ricky Jauary te vervang??

Die skeidsregter was weereens ons nie goed gesind nie en het beslis weer ‘n voorentoe aangee gemis wat gelei het tot ‘n All Black drie op ‘n kritieke stadium wat hulle die momentum gegee het om die wedstryd in die laaste twee minute te beklink, dat daai drie deur Ritchie McCaw gedruk is, is sout in die rou wonde van Springbokondersteuners!

Ek het geen probleem met die Sharks se oorwinning oor die WP nie, inteendeel ek het al verlede week probleme gesien toe WP die Blou Bulle getroef het, WP moes die Bulle baie verder geklop het maar die gebrek aan afronding is iets waaraan die streeptruie sal moet werk as hulle die septer die jaar wil swaai.

Op die oomblik is die WP en die Sharks egter ligjare voor die ander spanne in die Curriebeker en sal net ‘n dwaas sy geld verwed teen ‘n Sharks en WP eindstryd.

So dit was my naweek … bittersoet.

Later

Wimpie

PS. Later die week verduidelik ek wanneer mens kan kritiek lewer oor rugby en wanneer jy dit liefs nie te ernstig moet opneem en in onderonsies betrokke moet raak wat jou bietjie stupid laat lyk nie…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.